STILLE

Til sjefer og alle andre:
Å være «ekstrovert» er en attraktiv egenskap – i følge dagens gruppetekning. Men… kan vi reflektere litt over dette? Kan vi og bør vi verdsette introverte i større grad?

Frem med innholdet i kofferten. Det gjelder altså også de introverte.

For mer om personlighetstrekk, les: Personlighet og endring

8 kommentarer til “STILLE”

 1. En introvert vi kanskje ikke i samme grad ha hverken glede eller nytte av kommunikasjonen som foregår på soaiale medier som f.eks facebook.

  I og med at på sosiale medier så er nok det meste av det som skrives på et rimelig overfladisk nivå så blir det kanskje frustrerende for en person som liker å gå mere i dybden av et tema.

 2. Lurer litt på om hvordan sosiale medier fungerer for introverte. På f.eks Facebook er jo kommunikasjonen for det meste overfladisk.

  Det jeg mener er at en person som liker å gå i dybden når han eller hun kommuniserer på sosiale medier ofte kanskje vil møte en viss frustrasjon over at temaene er såpass overfladiske.

  Bare noen tanker.

 3. I ditt yrke bør man kanskje ha litt av begge deler:-)

  Cains sier også noen om at det bør bli litt mere balanse,litt mere ying og yang mellom disse to personlighetstrekkene i samfunnet.Det synes jeg var interessant.

  Ha en fin helg!

 4. Veldig bra foredrag. Hun var svært flink.Jeg er introvert selv av natur. Kanskje det nå er på tide av og til å velge den veien som leder utover.

  Poenget hennes var vel å fortsette å være den man er , men av og til åpne «kofferten» for å vise andre hva som er inni.

  1. Ja, Cains paradoks er jo nettopp dette. For å nå frem med sitt viktige budskap om mye skjult kompetanse, fordommer og introvert intellektuell kreativitet, må hun trå ut av sin introvertes komfortsone, om enn kun for en liten stund.

   Det skader jo ikke å øve seg på nye måter å bruke seg selv på, og det er fullt mulig å mestre godt, så lenge en vet hvor en henter inn kreftene igjen.

   Hilsen en som også heller mot I, men som nesten er på vippen 🙂

 5. Fint lite foredrag, og fint rundet av.

  Selv var jeg tidligere i dag på et foredrag Audun Myskja holdt på Litteraturhuset i Bergen. Var ikke dumt det heller. Var mye fokus på sammenhengen mellom det fysiske og det psykiske.

  Ha en fin kveld.:)

  Bjørn

  1. Ja, jeg likte fordraget.

   Så bra med inspirasjon fra Litteraturhusene! Sammenhengen mellom det fysiske og psykiske er et interessant og gryende forskningsfelt. Nevrovitenskapen har gjort det i ennå større grad mulig å forske på området. Jeg finner det spennende! Dualismen har jo lenge vært død – men feltet er fortsatt preget av mye en ikke vet, og mye man er uenige om. Men en del vet man jo!

   Ha en fin kveld du og!
   Kristina 🙂

Det er stengt for kommentarer.