Tampen brenner….

Likte du å leke «tampen brenner» som barn?
For du husker vel at du var barn?
At du tenkte annerledes, likte leke og likte kontakt & spenning?

Som voksne er det ikke like mye leking
Og om vi leker – leker vi med større variasjon.
Noen leker med idéer.
Andre med å spille fotball.
Noen med å se på humorprogrammer.
Andre med å løse Sudoku.
Noen med samtaler.
Andre med playstation.

«Tampen brenner» på voksent vis
Når du nærmer deg noe viktig for deg merker du fokuset og engasjementet vokser.
Når du er langt unna flammen merker du kjedsomheten og trøttheten.

Klar?
Når kjenner du smilet komme på leppene dine?
Når kjenner du latteren boble?
Når kjenner du vitalitet?
Når kjenner du varmen?
Styrken?
Intensiteten?

Jeg må kjenne en puls. Av noe viktig.
Ofte er det i og mellom mennesker.
Det kan også være estetikk.
Musikk.
Det er godt når tampen brenner.

Flammen
Den lille flammen tennes i det vi blir unnfanget og varer inntil døden – i hvert fall.
Den er varm.

Du nærmer deg nå! tampen brenner…..

4 kommentarer til “Tampen brenner….”

 1. Hei Tone!

  Takk for at du ga din respons på bloggen. Noe av min motivasjon for å skrive er å nå en leser der ute – og det er fint å høre at nettopp det skjer.

  Ja, det er hard konkurranse om plassene på profesjonsstudiet. Jeg vet ikke hvor gammel du er, men jeg var 20 år da jeg ønsket å komme inn. Det bø på en del utfordringer, men jeg ga det et forsøk. I ettertid har jeg tenkt at de veiene jeg så som «alternative utveier» dersom det ikke gikk – kanskje ville vært like givende for meg. Jeg tenkte på journalistikk og fotojournalistikk, kriminologi, litteratur og kulturstudier. Kanskje den andre veien også ville ledet meg hit – til en fagblogg, til samfunnsengasjement og interesse for menneskets livshistorier. Jeg tror poenget med at jeg sier det er at det fins mange veier – prøv hovedveien først- men hvis du oppdager essensen i det du vil – kanskje sideveiene er like viktige og fine?

  Lykke til med årsstudiuet – det er fint å høre at du studerer noe du finner interessant. Det er et mål i seg selv, og psykologien kan brukes i mange studier! Biologien ja, jeg liker biologi. Men mye må pugges….. det må leses – igjen og igjen. Det er ofte det vi finner mest vanskelig som må få ekstra oppmerksomhet, alliere seg med noen som er gode på feltet, oppsøke andre kilder – bestemme seg for å bli aller best på akkurat det….? 😉 litt coaching på veien. Kristina

  1. Jeg har en bachelorgrad i jus og ledelse fra før av, men etter endt utdannelse fristet det ikke å jobbe innenfor jus, økonomi eller ledelse. Likte rettslære på videregående så derfor valgte jeg studiet, men var bare ikke helt meg. Likevel fullførte jeg og er glad for det den dag i dag. Etter det gikk jeg et år på folkehøgskole på trening og helse-linje(og fhs er det beste året i livet mitt så det angrer jeg ikke på)
   Jeg er nå¨23 år. Min sidevei (alternativet etter årsstudiet i psykologi) tenkes noe innenfor trening (eller ernæring). Jeg vil hjelpe mennesker på en eller annen måte har jeg kommet frem til, så selv om psykologi og trening er ulikt, fører begge veiene til hjelpe mennesker på en eller annen måte. Jeg har hatt anoreksi, men er så og si frisk fra det (fysisk frisk, psykisk mye bedre som jeg sier). Høres kanskje litt rart ut med å velge en utdanning innenfor trening da, men jeg anser meg som frisk nok til å velge en slik retning og jeg har lyst til å lære om «riktig» og sunn trening, og hjelpe andre. Jeg får se hva det blir til, har slitt litt med å finne ut hva JEG vil.

   ja, har tenkt litt angående biologien – samarbeide med ei fra skolen som kan litt fra før av, og har kopiert noen sider fra en bok som brukes til 1 året på sykepleie 😉

   Takk for klokt svar 🙂

   PS: Dette ble et langt svar fra meg og litt personlig, men føltes naturlig å skrive det.

   1. Hei igjen!
    Godt å høre at du begynner å bli frisk. Du er sterk. Håper du har kommet nærmere deg selv og dine følelser på veien.
    Ernæringsfysiologi eller idrettspedagogikk (o.l) kan på den ene siden nære oppunder kaloritelling og matfokus, men hvis du setter deg et dypere mål om at det ikke blir en venn med sykdommen men skal utvikle deg og gi deg noe annet – er jeg sikker på at du kan bli god! Begge fagene inneholder mye biologi, så da er det bare å begynne å like biologien 😉

    Uansett, takk for at du delte – og kommenter når du vil.

 2. Et innholdsrikt og bra innlegg. FIkk meg til å tenke litt 🙂
  Kom over bloggen din for ett par uker siden og har lest en del av innleggene du har skrevet og du skriver godt og reflektert!
  Skal fortsette å følge bloggen din

  Selv studerer jeg psykologi årsstudium i Bergen. Hadde plan om å prøve å komme inn på profesjon, men den planen er lagt på hylla – er utrolig hard konkurranse om plassene og jeg har ikke ork til å studere så mye som det kreves av meg for å komme videre. Men psykologi er et spennende felt (men jeg synes biologien er ganske vanskelig)

  Tone

Det er stengt for kommentarer.