Skjønnhet

Oktober er her. Luften blir kjøligere, mørket sniker seg til å korte ned de lyse morgentimene og de lange kveldene. Skuldrene trekkes et par hakk opp, snufsingen er der og blikkene går mer ned mot bakken. Det er ikke lett å bo på denne breddegraden.


Hvordan ville våren vært uten frostens smelting? Må vi oppleve mørke dager for å se de lyse?
Det er sikkert at nedturer gir oss perspektivet vi trenger; en som har opplevd sykdom og smerte vil sette stor pris på de smertefrie timene. Samtidig er det bra å ha flest gode erfaringer i livet for å være robust nok til å ta de dårlige.


Sånn sett er Norge kanskje ikke så verst, sett i det perspektivet. Vi får sommerens varme, litt små-insekter, litt solkrem. Vi får kjenne lukten av den andres varme hud i solen, isens kjølende effekt på tungen, lyse sommerkvelder som varer lengre enn i de fleste andre land på kloden. Vi fryser til i løpet av januar og februar, men allerede da vendes blikket videre, for igjen å se boblejakker kastes og kaffen kan drikkes ute. Minnet om fjorårets sommerstemning trenger fremover i bevisstheten, minner om lekne blikk og sene kvelder.


Høsten er her og overtar for sommeren. Det gjør den ikke alle steder. Husker jeg var i LA og godtet meg i oktober, når vennene sendte mail om begynnende kjølig luft og orange løvblader. Latteren varte ikke lenge, raskt kom lengselen etter høstens mørke hvor levende lys setter stemningen, hvor inne er koseligere enn ute, hvor kinofilmer har sine premierer, hvor folk trekker inn og sammen.


God høst. På veien anbefaler jeg god musikk (Adele, Amanda Jenssen, Veronica Maggio), ennå bedre film (midnight in paris, hodejegerne, black swan ++), litt champagne og et varmt fotbad!

4 kommentarer til “Skjønnhet”

  1. >Så bra du liker det du leser og lar deg inspirere. Ikke alle filmer passer som bare lystig avkobling nei, da er kanskje ikke black swan førstevalget. Men hvis man er i form til de store følelsene, da… Smack

  2. >Så flott du skriver! Akkurat nå så jeg Black Swan – en sterk film passende på en høstkveld. Om sårbarhet, skjønnhet og tragedie..fantastisk flott, men best å se den en dag man kjenner at man tåler sterke følelser – for som du skriver om den lukkede bok, så kan det jo variere hvor mye man orker å ta inn..
    Gleder meg til å lese mer av det du skriver, klem

  3. >Tusen takk! Ja, endelig blogger jeg 🙂 det kommer nok mere ord herfra fremover, så følg bare med! Klem

  4. >Ååååå…hurra!!!!Du blogger!!!!Hvordan skjedde det??Kjenner at jeg gleder meg stort til fortsettelsen på dette!!!!Suss fra meg

Det er stengt for kommentarer.