Horoskop

Tvillingene – denne uken
Misforståelser som har oppstått de siste ukene får jeg både tak på og rydder opp i når Merkur igjen beveger seg forover på himmelen. Og med Jupiter i tegnet mitt, vil suksess komme til meg. Min tid er kommet. Ukens motto: legg planer.

Mars – et stykke unna
Siste tiden har vi fulgt fartøyet som landet elegant på Mars. Jeg burde spørre Ødegaard om detaljene, men vet den har kjørt særdeles raskt i nærmere året. Det er langt til Mars. Planeter har sine krefter, det vil jeg tro fysikkens lover vil stå inne for.

Men hvordan er mekanismene bak at Merkur er en kommunikasjonsplanet? At Mars er en energi-planet. Og at Jupiter gir suksess. Psykologisk sett fatter jeg ingenting av det. Og ikke nok med det, planetenes posisjon i universet påvirker jorden, men alle mennesker på jorden. Ikke avhengig av hvor på jorden, men når vi blir født. Så mens jeg som tvilling vil trenge å legge planer denne uken, må jomfruen være taktfull. Noen må være oppmerksomme, andre selektive.

Jeg skulle gjerne få fagbasen til astrologene presentert av astronomene. Jeg får lyst til å legge meg på gulvet å le, men før jeg inntar arrogansen er det fint å få kunnskap.

Når det er sagt. Over gaten tjener de penger her. På ringetjenester for alternative saker. Folk vil betale massevis for å bli sett i kortene på, få høre om fremtiden og om planetenes innvirkning. Ellers vet de ikke hva dagen vil bringe.

Placebo-effekten
Ikke alltid dumt dette med horoskoper. De er så positive, så snille og fine. Det er jo ingen som tar skade av å legge planer. Og det å tro på at man blir positivt påvirket og styrt, vel det kan ha en selvoppfyllende effekt.

Placebo er ytterst psykologisk interessant og virkningsfullt. Det er funnet at sovemedisin som er i sterke farger virker bedre enn de nøytrale. Og ja, også når det egentlig er sukkerpiller. Dette er spennende, psykologisk sett.

Tilbake til tvilling
Jeg må vel si jeg kommer fra en realistfamilie, i hvert fall fra den maskuline siden. Broren min er av den typen, og veldig klok fyr. For å si det enkelt, han leser ikke horoskopet sitt. Men når jeg leste på en kopp hva som var typisk tvilling, så han på lillesøster og lo. Han sa: og jeg som trodde oppveksten var av betydning, gener og miljø. Også er alt du er skrevet på den koppen.

Greit for meg. Det sto at jeg var kreativ, utadvendt og med stor effekt på folk. På den ene siden. En mer skjult side hadde tvillingen også. En mer skjør, trist og dyp. Den ble forsøkt gjemt bort. En kjent tvilling var Marilyn. Det sto det. Han lo. Jeg smilte. Greit nok, imponerende. Men jeg vil fortsatt se hvordan pokker planetene kan påvirke individene ;-)god lørdag, uansett tegn!