God sommer

Det er sommerferie!
Sommerfugler i magen er ikke forbeholdt barn.

Fri betyr ikke nødvendigvis hvile.
Men avkobling.
Fra vanene.

Tid til å fordøye året som har vært.
Tenke på høstens veier.
Kanskje.

Nye opplevelser.
Uteliv.

Takknemlighet for sunn helse
Etter en operasjon i en skadet ben har jeg vært satt ut siste tiden.
Har tenkt på hvor lite jeg verdsetter kroppen når den fungerer.
Og hvor mye som ryker når man krykker seg av gårde.

Vi burde gi en ekstra takk til hjertet som pumper jevnt og trutt.
Renser blodet. Gir oss nytt.
Vi burde gi en ekstra takk til «magen» (les: sjarmen med tarmen), som jobber iherdig for å gi oss energi og holde oss friske.

Jeg tenker på mine veier til høsten og ser at jeg enten vil fokusere på idrettspsykologi eller pedagogisk psykologi. Bloggingen vil vel preges av det.

Men først: god sommer!

4 kommentarer til “God sommer”

 1. Du skriver så lett og godt 🙂 Jeg har fulgt bloggen din i ca et halvt år nå og blir glad hver gang det kommer et nytt innlegg 😉

  Ja, det er mye vi tar for gitt. Det er når man for eksempel blir skadet eller mister noe at man skjønner at man kanskje burde verdsette det man har mer. For min del for eksempel – årsstudium i psykologi i Bergen tok slutt for noen uker siden. Selv om det var et av de tøffeste årene mine på mange måter (tøft studie, selvstendige livet etc), var det også et av de mest sosial årene jeg har hatt – det satt jeg for lite pris på!
  Hva høsten vil bringe er usikkert og det skremmer meg og det går med mange tanker til dette, men først er det sommerjobb og sommer!
  God sommer 🙂
  God sommer!

  1. Hei, takk for kommentar og dine refleksjoner.

   Jeg husker studietiden på den måten du beskriver det. Mye nytt, mye ansvar, for min del litt ensomhet – og mye sosialt, spennende, utforskende og morsomt. Jeg savner den tiden. Gjør ikke alle det? Den tiden der man ikke vet hvor veien går, der man må tenke nøye gjennom valgene og der fremtidens spor skapes av valgene i nåtiden. Noen ganger tenker jeg at jeg vil litt tilbake i tid. Bare spole littegrann, for så å sette på play. Det er vel ikke oppsiktvekkende at det ikke går. Derfor forsøker jeg å sette pris på livet der jeg er, forsøker å gjøre det beste ut av det og dersom «blindvei» skiltet dukker opp for ofte på mine veier – velge jeg nye.

   God sommer- og lykke til med høstens veivalg når den tid kommer 🙂

Det er stengt for kommentarer.